Bij het indienen van de aanvraag van de omgevingsvergunning pakten we uit met ons nieuwe logo!
Hoe doe je dat, een logo ontwerpen, als leek? Een potlood vastnemen en zien wat er gebeurt? Anne speelde met de M van Minerve en was iets op het spoor…

Grafisch trekt de gele pijl de aandacht op onze naam: Minerve. De M is de woning - het huis, vandaar ook de deur. De M is strak, ritmisch en afgebakend, en behoudt ook in haar uitvergrotingen dezelfde ratio. De uitvergrotingen duiden op een gelaagdheid, waarbij elke laag met de volgende verbonden is. Ieder heeft zijn eigen woning, maar maakt ook deel uit van de cohousing, de minerve woonwijk en het hele dorp.

Logo

Tegenover de strakke M staat "(M)inerve". Geschreven, los, naar links leunend, dan weer naar rechts, naar boven, naar onder... maar wel een samenhangend geheel.
In cohousing Minerve houden we van diversiteit: de zangeres, de fietser, de knutselaar… elk met zijn persoonlijkheid. Toch maken we deel uit van één groep buren, en beslissen we in consensus.

De bomen bevinden zich vlakbij ons huis. Jawel, letterlijk achter de hoek van cohousing Minerve vind je 90 Ha park, het Fort 5 en het Hof ter Linden. Daarnaast zullen we ook beschikken over een ruime ingesloten gemeenschappelijke tuin met een eigen microklimaat.

Het warme licht dat naar buiten valt uit de half open deur zegt het allemaal: bij cohousing Minerve ben je welkom. Bij ons is het gezellig, gaat het er gemoedelijk aan toe en staat de deur open. Wij vertalen dit door het bouwen van een intergenerationeel woonproject, mét ook wooneenheden voor het begeleid zelfstandig wonen van personen met een zorgvraag.

De uil in ons logo lijkt wel een folieke… Maar eigenlijk ook weer niet: het favoriete dier van de godin Minerva was namelijk een uil. En zeg nu zelf: hoe mooi zou het zijn mocht er een uil bij ons komen wonen 😉.