Cohousing MINERVE verwelkomt nog buren !

Woonwijk Minerve

Situering

Waar vroeger de ‘Agfa-Gevaert filmrolletjes’ ontwikkeld werden, creëert projectontwikkelaar Revive de nieuwe bruisende woonwijk "Minerve". Minerve verwijst naar de autofabriek van Minerva, die op deze terreinen gevestigd was voor de komst van Lieven Gevaert – en later ook Agfa.

Er worden 350 woongelegenheden gerealiseerd in een autoluwe en groene woonwijk.

Cohousing MINERVE situeert zich binnen deze nieuwe woonwijk.
We bouwen 15 private woningen met 1,2,3 of 4 slaapkamers, inclusief uitgebreide gemeenschappelijke delen.

Cohousing MINERVE ligt in de zuidrand van Antwerpen op de grens Edegem, Mortsel, Berchem en Wilrijk. Fort 5 en Hof Ter Linden, een groene long van 90ha, zijn onze achtertuin.

Het cohousingproject

Het cohousingproject ging in 2019 van start. Als alles volgens plan verloopt, dan verhuizen we in het voorjaar van 2023 naar Cohousing MINERVE !

Een kerngroep van de toekomstige bewoners stond samen met archtectenbureau Denc!-studio in voor het ontwerp van het gebouw. In november 2020 werd de omgevingsvergunning (bouwvergunning) toegekend.

Onze bewonersgroep verwelkomt nog buren van alle leeftijden en gezinssamenstellingen: singles, koppels, met en zonder kinderen, .... .

Wie vandaag in het project stapt, kiest een beschikbare woning uit het ontwerp. De binnenindeling kan, in overleg met de architect, nog aangepast worden aan de specifieke noden van de toekomstige bewoners.

Geïnteresseerd om onze buur te worden ?
Meld je aan via het interesseformulier van Cohousing PROJECTS of contacteer de toekomstige bewoners


Ria & Chris, Anne, Klaar & Hugo, Simon, Jessica