Cohousing een nieuwe woonvorm om te omarmen !

Wat is cohousing ?

Wat is cohousing ?

Als cohouser heb je een volledig uitgeruste privéwoning en -tuin. Je hebt je eigen keuken, badkamer en leefruimtes.

Daarnaast deel je met je buren een grote gemeenschappelijke tuin en een centraal gebouw met enkele functies zoals een coworking, professionele keuken, wassalon,…

Cohousing is dus niet hetzelfde als samen in één huis wonen.

Voor wie is cohousing ?

Voor wie is cohousing ?

Iedereen kan cohousen.

De ideale bewonersgroep bestaat uit een mix van singles, koppels, gezinnen met kinderen en ouderen.

Zo vul je elkaar perfect aan. Iemand die gepensioneerd is, heeft misschien zin om even op de kinderen te letten, terwijl de jongere generatie zware klussen op zich kan nemen.

Het bouwtraject

Het bouwtraject

Een cohousingproject wordt door de bewoners zelf uitgetekend op maat van hun behoeftes.

Ook het centraal gebouw wordt door de bewoners ontworpen. Voorbeelden van deelfuncties in het gebouw zijn: een keuken met een grote eetruimte, een wassalon, een kinderspeelkamer, een televisiekamer, een coworkingspace, een muziekkamer, een atelier, logeerkamers, vul zelf aan!

Voordelen van cohousing

Voordelen van cohousing

Cohousing combineert de voordelen van woningen in private eigendom met het delen van gemeenschappelijke voorzieningen en een verhoogd gemeenschapsgevoel. Privacy blijft in een cohousing heel belangrijk.

Bovendien is cohousen ook gewoon slimmer. Er zijn immers heel wat zaken die je niet elke dag nodig hebt (logeerkamers, grasmaaiers, schommels, tenten, kinderfietsen, je auto…) en die je gerust kan delen met buren. Zo word je in één keer een stuk rijker.